دانستنی‌ها

Eclipse یا Android Studio : کدام ابزار برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید مناسب تر است؟

Android Studio ابزاری است که توسط شرکت گوگل (Google) مبتنی بر بستر IntelliJ IDEA برای ایجاد اپلیکیشن های اندروید (android applications) ارائه شده است. از طرف دیگر، گوگل برای Eclipse نیز افزونه هایی (Plugins) را ارائه کرده است که از توسعه ی اپلیکیشن های اندروید (android applications) پشتیبانی می کنند.

 طرفداران Android Studio معتقدند که در حال حاضر Android Studio به عنوان ابزار رسمی ایجاد اپلیکیشن های اندروید شناخته شده است و توسعه دهندگان اپلیکیشن های اندروید باید به استفاده از این ابزار روی بیاورند [1]. طرفداران این ابزار معتقدند که Eclipse یک ابزار قدیمی است که برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید بهینه نشده است [1].

از طرف دیگر، طرفداران Eclipse معتقدند که با ظهور ابزار در حال تکامل Eclipse ،Andmore قادر به رقابت با Android Studio خواهد بود. در این ابزار، افزونه های توسعه ی اپلیکیشن های اندروید (Android Development Tool Plugins) مجتمع شده اند؛ لیست این افزونه ها در [2] آمده است.

حال سؤال این است که چه مواردی باید در انتخاب یک ابزار مناسب برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید در نظر گرفته شوند؟

بر مبنای بحث ارائه شده در [3]، تعدادی از این عوامل در ادامه توضیح داده شده اند:

  1. سایز شرکت (تعداد توسعه دهندگان اپلیکیشن): با توجه به اینکه Eclipse بر خلاف Android Studio، قابلیت های توسعه ی اپلیکیشن های اندروید را به صورت مجتمع ارائه نکرده است، بعضی از توسعه دهندگان معتقدند که Android Studio برای شرکت های بزرگ ابزاری مناسب تر است.
  2. زمان انتخاب ابزار مناسب: برخی از توسعه دهندگان معتقدند که علی رغم اینکه امکان مهارجرت از Eclipse به Android Studio وجود دارد [4]، بهتر است که اگر پروژه ای با Eclipse شروع شده است تا آخر هم با Eclipse ادامه پیدا کند!
  3. کاربر پسند بودن واسط کاربری: برخی از توسعه دهندگان معتقدند که با توجه به اینکه Eclipse ابزاری همه منظوره است و صرفاً برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید ارائه نشده است، کار کردن با واسط کاربری Android Studio آسان تر است چون پیدا کردن گزینه ی مد نظر در منوهای (menus) این ابزار آسان تر است. از طرف دیگر، برخی معتقدند که برنامه نویسان حرفه ای ترجیح می دهند که با کد سر و کار داشته باشند تا با قابلیت های drag and drop ای که ابزار Android Studio در اختیار قرار می دهد!
  4. پشتیبانی از تکمیل کد: برخی از برنامه نویسان معتقدند که Android Studio به صورت قوی تر از تکمیل کد پشتیبانی می کند، به عنوان مثال در زمان کدزنی نام اعضای (داده ای و تابعی) یک شئ را به صورت دقیق تر تشخیص می دهد و به نسبت Eclipse خطای کم تری دارد.

 با تمام این توضیحات، تصمیم گیری با برنامه نویسان است. هر یک از این ابزارها مزایا و معایبی دارند و بهتر است که برنامه نویسان معیارهای انتخاب ابزار مناسب را بر مبنای کاربرد مورد نظر خود تعیین و رتبه بندی کنند.

منابع

[1] http://www.javaworld.com

[2] https://projects.eclipse.org

[3] http://insights.dice.com

[4] http://developer.android.com

 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا