دانستنی‌ها

چگونه يک مطلب برای جاواکاپ بنويسيم؟

آیا شما هم علاقمندید مطالب علمی را با نام خود در سایت جاواکاپ منتشر کنید؟ آیا قلم خوبی دارید؟ هر مطلب علمی یا فنی که به موضوع تولید نرم‌افزار و به خصوص اکوسیستم جاوا مرتبط باشد، در سایت جاواکاپ قابل انتشار است. هر مقاله می‌تواند ترجمه یک مطلب خارجی یا تألیف یک تجربه از شما یا یک خبر یا یک آموزش جاوا یا… باشد. پس دست به کار شوید!

در اين صفحه، به طور خلاصه نحوه ايجاد مطلب جديد در سايت جاواکاپ را مرور می‌کنيم.

برای دوستانی که اولین‌بار است می‌خواهند در سایت جاواکاپ مطلبی را منتشر کنند:

ابتدا مطلب خود را در قالب ورد (docx) به آدرس info@javacup.ir ارسال نمایید. مطلب شما بررسی می‌شود و اگر از کیفیت مناسبی برخوردار بود، در سایت جاواکاپ منتشر می‌شود.

  • مطلبی که ارسال کرده‌اید، توسط دبیران جاواکاپ بازبینی و ویرایش خواهد شد. اگر مشکلات یا نواقص علمی و محتوایی نداشته باشد، این ویرایش محدود به نکات نگارشی خواهد بود. اما اگر نیاز به تغییرات محتوایی داشته باشد، به شما اطلاع‌رسانی خواهد شد تا اصلاحات لازم را انجام داده و مجددا برای جاواکاپ ارسال کنید.
  • همیشه اولین مطلب توسط یکی از دبیران جاواکاپ منتشر می‌شود و نام شما در انتهای مقاله به صورت زیر ذکر خواهد شد (نام شما به عنوان منتشرکننده مطلب نخواهد آمد).

این مطلب را خانم/آقای … از مقاله …. ترجمه کرده و برای انجمن جاواکاپ ارسال کرده‌اند.

این مطلب، نوشته خانم/آقای … است و برای انجمن جاواکاپ ارسال شده است.

پیشنهاد می‌کنیم برای ارسال مطلب، از این قالب استفاده کنید.

زمانی که اولین مطلب خود را برای جاواکاپ ارسال کردید و در سایت جاواکاپ منتشر شد، در مورد تمایل خود نسبت به ارسال مطالب بیشتر برای جاواکاپ با ما صحبت کنید. اگر از کیفیت مطلب ارسالی توسط شما راضی باشیم و مطلبتان مورد استقبال قرار گرفته باشد و در صورتی که تمایل داشته باشید باز هم برای جاواکاپ مطلب ارسال کنید، یک حساب کاربری در سایت جاواکاپ برای شما ایجاد خواهد شد و از آن پس می‌توانید مستقیما مطالب خود را در سایت جاواکاپ منتشر کنید.

برای دوستانی که از قبل برای ایشان حساب کاربری ایجاد شده است:

  1. وارد سیستم شويد (لاگين کنيد).
  2.  از منوی «نوشته‌ها» گزینه «افزودن نوشته» را انتخاب کنيد (یا میانبر +تازه : نوشته را از منوی بالایی انتخاب کنید)
  3. «عنوان مطلب» را وارد کنيد. يک عنوان مناسب به فارسی که به صورت تيتر مطلب شما نمايش داده خواهد شد. در صورت لزوم، استفاده از کلمات انگليسی در ميان کلمات فارسی برای عنوان ممکن است.
  4. بخش «پیوند یکتا» را ویرایش کنيد. این پیوند بايد از حروف انگليسی و – (dash) تشکيل شود. اين نام، در لينک مطلب شما ظاهر می‌شود تا آدرس مطلب شما کاربرپسند و ساده شود. از حروف فارسی استفاده نکنيد. مثلاً اگر عنوان مطلب شما «استفاده از JUnit برای آزمون واحد در جاوا» است، نام مستعار را چيزی شبيه به «junit-unit-testing-in-java» انتخاب کنيد.
  5. مطلب خود را در بخش ويرايشگر متن وارد کنيد. نکته مهم: مطلب شما به هيچ وجه نبايد شامل تنظيمات فونت باشد. اگر مطلب را از جای ديگری (مثلاً از MS Word) کپی و پيست می‌کنيد، بايد در ويرايشگر سايت راست‌کليک کنيد و گزينه «paste as plain text» را انتخاب کنيد. سپس تنظيمات لازم را در همان ويرايشگر اضافه کنيد. به هيچ وجه فونت مطلب را تغيير ندهيد و اندازه متن را هم حتی‌الامکان بدون تغيير رها کنيد (مگر اين که نکته بسيار خاصی وجود دارد و بايد اين موارد تغيير کنند).
  6. هر مطلب بايد دارای يک «چکيده» يا «جملات ابتدایی» باشد که به صورت کوتاه (در حدود يک يا دو خط) ارائه می‌شوند. مطلب شما با اين بخش شروع می‌شود. بلافاصله بعد از اين بخش دکمه “گذاشتن واژه «بیشتر»” را بزنيد. در نتيجه يک خط افقی در مطلب شما ايجاد می‌شود. ادامه مطلب خود را بعد از اين خط افقی قرار دهيد.
  7. هر مطلب باید دارای یک «تصویر شاخص» باشد. در منوهای سمت چپ گزینه «تصویر شاخص» را انتخاب کنید و تصویر مورد نظرتان را بارگذاری کنید (اين تصوير نبايد بزرگ و حجيم باشد). البته قبل از انتشار کامل مطلب، احتمالا این تصویر توسط سردبیر edit خواهد.
  8. اگر مطلب شما مرجع خاصی دارد، به خصوص اگر يک مطلب را ترجمه کرده‌ايد، مرجع مطلب خود را در انتهای متن به صورت يک لينک قرار دهيد و قبل از آن بنويسيد «منبع». مثال:
    منبع:
    http://www.javaworld.com/article/2455144/open-source-tools/were-living-in-a-post-open-source-world.html
  9. از منوی «دسته‌ها»، دسته مناسب برای مطلب خود را انتخاب کنید. احتمالاً مطلب شما در يکی از مجموعه‌های دانستنی‌ها، اخبار، آموزش و یا یک تجربه می‌گنجد.
  10. در بخش «برچسب‌ها» تعدادی کليدواژه (کلمات کلیدی)، که با کاما (,) جدا شده‌اند درباره مطلب خود اضافه کنيد. اين بخش را با کلمات فارسی پر کنيد و هر جا لازم است از اصطلاحات انگليسی هم استفاده کنيد.
  11. در پايان چک‌ليست زير را برای مطلب خود بررسی کنيد و اگر همه چيز درست بود، مطلب خود را ثبت و ذخیره کنيد.
  12. منتظر شويد تا سردبير مطلب شما را تأييد کند. برای تسريع در اين کار، يک ايميل به info@javacup.ir بزنيد و مسؤولين جاواکاپ را از ايجاد مطلب جديد مطلع کنيد. بعد از اين که مطلب شما تأييد شد، در سايت منتشر شده و با نام خودتان قابل مشاهده خواهد بود. تا چند روز بعد، مطلب شما در شبکه‌های اجتماعی جاواکاپ (اینستاگرام، کانال تلگرام و توییتر) هم منتشر خواهد شد. شما هم می‌توانید در بیشتر دیده شدن مطلب‌تان کمک کنید و اجازه دهيد ديگران هم از مطلب شما باخبر شوند، از آن استفاده کنند و روی آن نظر بدهند. مثلا لينک (آدرس) مطلب خود را برای دوستان و افرادی که علاقمند هستند ارسال کنيد. پست مربوطه در اینستاگرام/تلگرام/توییتر را در شبکه‌‌اجتماعی شخصی‌تان به اشتراک بگذارید و در گروه جاواکاپ در لینکدین آن را منتشر کنید.
  13. گاهی به مطلب خود سر بزنيد و قسمت کامنت‌ها را ببينيد. اگر خوانندگان سؤالی مطرح کرده‌اند يا نظری داده‌اند، به آن‌ها پاسخ دهيد. البته قبلاً به سيستم وارد شويد (لاگين کنيد) و با نام مستعار کامنت نگذاريد.

چک‌ليست ايجاد کردن مطلب جديد:

  1. «عنوان مطلب» دارد.
  2. «پیوند یکتا»ی مناسب دارد.
  3. مطلب شامل چکيده/مقدمه است.
  4. مطلب شامل تصوير است.
  5. مطلب شامل «تصویر شاخص» است.
  6. «دسته» مناسبی برای مطلب شما انتخاب شده است.
  7. «برچسب»های لازم اضافه شده است.
  8. (بعد از انتشار) مطلب خود را از طريق ايميل و شبکه‌های اجتماعی با ديگران به اشتراک بگذاريد (به خصوص گروه جاواکاپ در لینکدین)

.

.

.

با ما همراه باشید

آدرس کانال تلگرام: JavaCupIR@

آدرس اکانت توییتر: JavaCupIR@

آدرس صفحه اینستاگرام: javacup.ir

آدرس گروه لینکدین: Iranian Java Developers

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا