دانستنی‌ها

مقدمه‌ای بر بازآرایی (Refactoring)

توجه به کیفیت کد، به عنوان خروجی اصلی بسیاری از پروژه‌های نرم‌افزاری از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما نشانه‌های یک کد بی‌کیفیت چیست و برای حل آن باید چه کرد؟


مارتین فاولر از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و چهره‌های مطرح در حوزه بازآرایی کد، سخن جالبی دارد که می‌گوید: “هر نادانی می‌تواند کدی بنویسد که کامپیوتر متوجه آن شود، اما برنامه‌نویسان خوب کدی می‌نویسند که انسان‌ها می‌توانند آن را بفهمند.”

اهمیت کیفیت کد بر کسی پوشیده نیست. هیچ کدام از برنامه‌نویسان نمی‌خواهند کد به اصطلاح کثیف بنویسند، در واقع کد کثیف حین کار برای آنان اتفاق می‌افتد. چرا که تغییر نیازمندی‌ها، فشار ددلاین‌ها و مسائلی از این دست که جوابی سریع و کثیف به آن‌ها داده می‌شود باعث می‌شود کد کثیف رخ دهد و این مساله می‌تواند به طور مسری در کل پروژه فراگیر شود و پروژه را با شکست روبرو کند.

بازآرایی یک روش مدون برای بهبود کیفیت کد موجود بدون تغییر در عملکرد و واسط‌های بیرونی آن است. در واقع فرآیند تعریف شده‌ای برای تبدیل کد کثیف به کد تمیز است. برای بازآرایی تکنیک‌ها و اصولی معرفی می‌گردد که بتوانیم به سرعت نقاط به اصطلاح بودار کد و نشانه‌های بروز کد کثیف را کشف کنیم و سیاست مناسبی برای اصلاح آن اتخاذ نماییم.

جزوه‌ای ارزشمند برای درس برنامه‌سازی پیشرفته به زبان جاوا در دانشگاه صنعتی شریف، توسط استاد این درس، آقای مهدی عینعلی آماده شده است که با مطالعه آن می‌توانید به سرعت با مبانی بازآرایی کد آشنا شوید.

لینک دانلود.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. من مقاله رو کامل خوندم. جمله بندی ضعیف، غلط املایی بسیار، و عدم انتقال مفاهیم به خواننده که بیشتر شبیه یه ترجمه ناقص بود کل مقاله رو کم ارزش نشون داد. از 100 نمره 30 میدم. توصیه میکنم مقاله و کتاب انگلیسی بخونید.

    1. انتقاد شما منصفانه نیست. درسته که این مقاله غلط تایپی دارد ولی این اشکالات جلوی فهم مقاله را نمیگیرد. مقاله خوبی است و واضح است که یک ترجمه ناشیانه نیست. واضح است که نویسنده حتی برای ترجمه اصطلاحات هم زحمت کشیده و همچنین مثالهای خوبی اراپه کرده. من نمره ۹۰ میدهم!

  2. مطلب خیلی خوبی بود و خوندنش رو به همه توصیه می کنم. داستانی که برای تیم های الف و ب و ج زده شده بود هم خیلی ملموس و باورپذیربود. از نویسنده این داستان ممنونم و منتظر داستانهای بعدی هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا