مسابقات

مصاحبه با آقای حقوقی، برنده مسابقه چهارم جی‌کل

با اتمام برگزاری و اعلام نتیجه چهارمین مسابقه جی‌کل، به سراغ برنده این دوره از مسابقه رفته و مصاحبه‌ای با ایشان ترتیب داده‌ایم.

 

۱- لطفا خودتان را کامل معرفی کنید.

 احمد حقوقی بنیاد هستم،فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه تهران، الان در فاصله ی بین فارغ التحصیلی و شروع دوره سربازی هستم و شاغل هم نیستم.

۲- چند وقت است که با زبان جاوا آشنا شده‌اید؟

مطالعه در مورد جاوا را از 5 مهر سال قبل (94) شروع کردم، الان حدود هفت ماه است که روی جاوا کار می‌کنم.

۳- حوزه فعالیتتان در ارتباط با جاوا به چه شکل است؟

من در طول دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد برنامه نویسی می‌کردم، حوزه کاری من، حوزه Modeling در مهندسی شیمی بود. برای پروژه کارشناسی عملکرد یک Membrane Reactor در زبان برنامه‌نویسی MATLAB و در پروژه کارشناسی ارشد یک پروژه در حوزه‌ی Computation of Fluid Dynamics در زبان برنامه‌نویسی Fortran کد نویسی کردم. دلیل گرایشم به Modeling در مهندسی شیمی علاقه به برنامه‌نویسی بود. برنامه‌ام برای دوره قبل از سربازی و دوره سربازی تمرکز و تخصص روی یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است تا در آینده برای انتخاب مسیر کاری و تحصیلی‌ام انتخاب‌های بیشتری داشته باشم. به همین دلیل زبان جاوا را انتخاب کردم و در حال مطالعه روی آن هستم.

 ۴- چرا تصمیم به شرکت در این مسابقه گرفتید؟

از زمان شروع به مطالعه در مهر ماه 94 فقط مشغول خواندن بودم، هر چند ضرورت کد نویسی برای یادگیری کامل را می دانستم اما یک دوره فقط تمرکزم روی مطالعه بود. روزی که پست مسابقه را در سایت جاواکاپ دیدم تصمیم گرفتم اولین برنامه بعد از Hello World را بنویسم تا یک تنوعی در مطالعه شود! آن زمان کتاب Java: The Complete Reference و چند کورس ویدئویی از جمله Refactoring Code از Lynda، را تمام کرده بودم و در حال مطالعه‌ی کتاب Head First: Design Patterns بودم. این کتاب‌ها و این دوره به اندازه کافی باعث می‌شود کد نویس به کیفیت کد حساس شود، به همین دلیل تمام تلاشم را کردم که کد خوبی نوشته شود، چون اولین برنامه‌ای بود که می‌نوشتم کدنویسی تقریبا 9 ساعت زمان برد و تقریبا 9 ساعت دیگر صرف refactoring و بهتر کردن کد و نوشتن documentation برای پروژه کردم. هدفم در واقع پیاده‌کردن چیزهایی بود که یاد گرفته بودم.

۵- آزمون جی‌کل را چگونه دیدید؟ نظرتان درباره این مسابقه چیست؟

به مسابقه‌هایی که زمان خیلی کوتاهی به برنامه‌نویس داده می‌شود علاقه‌ای ندارم، هر چند این مسابقه‌ها ممکن است هدف دیگری را دنبال کنند، اما یک ویژگی خوب در مورد JCAL زمان زیادی است که در اختیار برنامه‌نویس است تا هر چیزی در توان دارد را روی کارش پیاده کند، مسابقه‌ی خوبی است. مخصوصا حالا که اول شدم!

۶- از دوره آموزشی جاواکاپ استفاده کردید؟ نظرتان در مورد آن چیست؟ مشاهده فیلم‌های آموزشی را توصیه می‌کنید؟

من با آموزش‌های ویدئویی انجمن دیر آشنا شدم، و وقتی ویدئو‌ها را دیدم این مباحث را خوانده بودم، هر چند اسلاید‌ها را دانلود و تورق کردم، حجم مباحثی که در اسلاید‌ها هست واقعا عالی است، می شود گفت فراتر از ظرفیت ویدئو آموزشی و خیلی کامل. توصیه من به دوستانی که مثل خودم در حال مطالعه هستند این است که بر اساس سیستم مطالعاتی خودشان جای مناسب استفاده از کتاب و ویدئو را پیدا کنند. به نظر من ویدئو هیچ وقت جای کتاب را پر نمی کند و امکانی که در “عمیق شدن” به کمک کتاب هست با ویدئو حاصل نمی‌شود، از طرف دیگر “آشنایی با مبحث و یادگیری اولیه” به کمک ویدئو خیلی راحت‌تر و سریع‌تر از کتاب حاصل می‌شود، من مباحث را با ویدئوهای خوب شروع می‌کنم و با کتاب خوب تکمیل. در مرحله‌ی پیدا کردن ویدئوهای خوب، حتما ویدئوهای جاواکاپ باید در نظر گرفته شوند.

۷- سایت انجمن جاواکاپ را دنبال می‌کنید؟ نظرتان درباره این سایت و فعالیت‌های انجمن چیست؟

آخر شب‌ها معمولا به سایت سر می‌زنم، جاوا و مخصوصا JavaEE به دلیل ماهیت بزرگ کار و پروژه‌های هدف، نیازمند Community است. به نظر من هیچ هدف‌گذاری ای در مورد پیشرفت در JAVAEE نمی‌توان کرد مگر این که یک قسمت از این هدف گذاری، پیدا کردن یا تشکیل یک تیم خوب باشد، و این کار مستلزم وجود “انجمن” است، حالا چه به صورت فیزیکی و چه به صورت مجازی. و از این بابت جاواکاپ یک کار بزرگ برای موسسین و یک نعمت خوب برای تازه‌کارهایی مثل من است. این از کلیات، اما در مورد جزئیات باید بگویم سایت نیازمند پست‌های بیشتری است. سایت باید هر روز حداقل دو پست خوب داشته باشد تا مراجعه به سایت به یک کار “پرفایده” تبدیل شود. یک سری از پروژه‌های سایت مثل برگزاری آزمون‌ها و ارائه مدرک “از دید من به عنوان ناظر بیرونی” خوابیده است!، ایده‌ی یک تجربه خیلی خوب است. گویا تمرکز اصلی در کار سایت فعلا روی ویدئوهای آموزشی است، که کار خوبی است. اما انتظار ما بالاتر است!
پیشنهاد می‌کنم شبیه‌سازی عملکرد سایت Dzone.com، به صورت بومی در سایت انجمن تکرار شود، به این صورت که هنگام انتشار مقالات در سایت، اسم و عکس نویسنده یا مترجم مقاله در کنار عنوان مقاله آورده شود. مطمئنا پیشرفت سایت با کار “انجمنی” اتفاق می افتد، نه با تکیه به تلاش و وقت محدود دست اندرکاران و مسئولان سایت. پس باید از ظرفیت مخاطبین هم استفاده شود و قبل از آن مکانیسمی که مخاطب را به ارائه‌ی محتوا و مشارکت در تکمیل و بهبود سایت، تشویق می‌کند ساخته باشید. جاوا کارهای ایرانی هر چند وقت یک بار مقاله‌هایشان را در وبلاگ های شخصی خود منتشر می‌کنند، اگر همان مقالات در سایت جاواکاپ منتشر شود، و مثلا در انتهای مقاله لینکی با عنوان “باز نشر در وبلاگ شخصی نویسنده” ارائه شود، هم سایت به سبب مقالات بیشتر پررونق می شود، هم وبلاگ‌های برنامه‌نویسان ایرانی شناخته می‌شود (و بازدیدشان بالا می رود!)، این به هدف کلی ایجاد Community هم کمک می‌کند.

۸- نظرات و پیشنهادات خود را برای بهبود مسابقات و رونق انجمن جاواکاپ بفرمایید.

یک انتقاد بزرگ و مهم به مسابقه اعلام نتیجه‌ی خیلی با تاخیر است، در نظر بگیرید هدف مخاطب از شرکت در مسابقه دریافت بازخورد از مطالعه‌اش باشد و بخواهد بر اساس نتیجه‌ی مسابقه تغییراتی در سیستم مطالعاتی خود بدهد، آیا این فرد باید از 21 اسفند 94 تا 22 فروردین 95 منتظر بماند؟
همچنین پیشنهاد می‌کنم حداقل چند نفر برتر معرفی شوند (نه یک نفر)، یا حداقل در اعلام نتیجه لیست 5 نفر اول و مثلا نقطه ی قوت و ضعف کد آنها ارائه شود. حتی اگر جایزه‌ای به آنها تعلق نگیرد.
​همه‌ی مخاطبین شما در حال مطالعه‌ی یک مبحث نیستند و مسابقه‌ی هر مبحث، همیشه باید برگزار شود. به عنوان مثال مسابقه چهارم با موضوع شی‌گرایی برگزار شد، آیا مسابقه‌ای برای افرادی که الان در حال مطالعه‌ی شیء‌گرایی هستند وجود خواهد داشت یا مسابقه‌ی بعدی یک مبحث دیگر را هدف قرار خواهد داد؟
پیشنهاد من تعدد مسابقات است. می‌توانید مسابقات را سطح‌بندی کنید، ​یا مبحث به مبحث برگزار کنید، همه همزمان برگزار شوند یا به صورت دوره‌ای باشد و …
با رضایت نفرات برتر می توان کد آنها را در سایت قرار داد تا بقیه افراد کد را بررسی کنند و با کار خودشان مقایسه کنند.
می‌توانید به چند نفر برتر مسابقه بازخورد ارسال کنید و سیستم ارزیابی‌ای که داشته‌اید و امتیازی که در هر قسمت کسب کرده‌اند یا از دست داد‌ه‌اند را برایشان بفرستید. مطمئنا کسی که چند روز وقتش را اختصاص به نوشتن یک کد کرده است استحقاق این بازخورد را دارد.
همه‌ی این پیشنهادات با در نظر گرفتن وقت و توان تیم اجرایی شماست، از تلاش و وقتی که اختصاص می دهید تقدیر می کنم و هم یادآوری می کنم که این ها می توانند هدف بلند مدت باشند و هم از توان “انجمنی” انجمن، و مخاطبان و داوطلبان به کمک استفاده کنید.

۹- اگر نکته‌ای دیگری هست، لطفاً بفرمایید.

یک شخصیت هست که من خیلی دوستش دارم، می خواستم این فرد را به دوستانم معرفی کنم و توصیه کنم مجموعه ویدئوهای ایشان را که در سایت Lynda با عنوان Foundations of Programming منتشر شده حتما ببینید: Simon Allardice
همچنین می‌خواهم به دوستانی که زبانشان خوب نیست و از خواندن منابع انگلیسی محروم اند، بگویم اگر ده ساعت وقت برای قطع کردن یک درخت دارند، ضرر نمی‌کنند اگر نه ساعتش را صرف تیز کردن تبرشان و یک ساعت را صرف قطع کردن درخت کنند! لذتی که در خواندن منابع دست اول به زبان اصلی است در هیچ چیز دیگری نیست!

جاواکاپ مجددا این موفقتیت را به شما تبریک عرض می‌کند و از وقتی که در اختیار ما گذاشتید و نکات ارزنده‌ای که مطرح نمودید سپاسگزاریم.

متشکرم، موفق باشید

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام منظور آقای حقوقی از این سخن آخرشون چی بود ( از خواندن منابع انگلیسی محروم اند، بگویم اگر ده ساعت وقت برای قطع کردن یک درخت دارند، ضرر نمی‌کنند اگر نه ساعتش را صرف تیز کردن تبرشان و یک ساعت را صرف قطع کردن درخت کنند! لذتی که در خواندن منابع دست اول به زبان اصلی است در هیچ چیز دیگری نیست!)؟؟

    1. سلام. احتمالا منظورشان این است که اگر افراد زمانی را صرف تقویت زبان انگلیسی خود بکنند و به قول معروف تبرشان را تیز بکنند می‌توانند با مطالعه منابع زبان اصلی یادگیری و پیشرفت بهتر و سریع‌تری داشته باشند و با تبری تیز سریع‌تر درختان را قطع کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا