دانستنی‌ها

مسائل مربوط به سلامتی برنامه‌نویسان

برخلاف آن‌چه به نظر می‌رسد برنامه‌نویسان با مسائل مختلفی در ارتباط با سلامتی خود دست و پنچه نرم‌ می‌کنند. در ادامه به بعضی از این مسائل اشاره می‌کنیم.

برنامه‌نویسان در معرض ابتلا به بیماری‌هایی هستند که به طور آهسته و پنهان رشد کرده و در نهایت می‌توانند آن‌ها را زمین‌گیر کنند. این بیماری‌ها عبارتند از:

چاقی: در حدود ۸۰ درصد برنامه‌نویسان از چاقی رنج می‌برند. سبک زندگی بی‌تحرک و سطح بالایی از استرس می‌تواند به سادگی منجر به چاقی شود. چاقی خود می‌تواند مشکلات و عارضه‌های دیگری را به همراه داشته باشد.

دیابت نوع ۲: چاقی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. هرچه مدت زمان بیشتری فردی چاق باشد، شانس ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد. برنامه‌نویسان چاق بالای ۴۵ سال لازم است به طور هفتگی تست قند خون و سالانه آزمایش کامل خون انجام دهند.

حمله قلبی: افراد چاق ۸.۲ سال زودتر از افراد با وزن نرمال با حمله‌های قلبی روبرو می‌شوند.

مشکلات بینایی: برنامه‌نویسان ۸-۱۰ ساعت از شبانه‌روز روی مانیتور متمرکز هستند. نزدیک‌بینی پیش‌رونده یک بیماری رایج بوده که منجر به استفاده از لنز یا عینک می‌گردد و عمل جراحی لیزیک نیز نمی‌تواند راه حلی مناسب برای آن باشد. (نیاز به تکرار عمل وجود دارد که عوارض آن را بالا می‌برد) خطر ناواضح دیدن بعد از عمل نیز می‌تواند پیامدی به بزرگی از دست دادن شغل داشته باشد.

کمردرد: از عوارض بدیهی نشستن‌های پیاپی و ورزش نکردن مشکلات مربوط به کمر است. به ویژه اگر شیوه نشستن و صندلی مناسبی وجود نداشته باشد.

مشکلات خواب: بی‌خوابی و خواب کمتر از ۷ ساعت در شب از دیگر مسائل رایج در برنامه‌نویسان است.همین مساله می‌تواند چاقی، فشار خون، ریسک ابتلا به دیابت و مشکلاتی دیگر به وجود آورد.

شانه، دست و مچ درد: در هنگام کار با کامپیوتر گردن و شانه به سمت جلو خم شده و بازو به سمت داخل می‌چرخد. ماهیچه‌های سینه تنگ شده و ماهیچه‌های کمر ضعیف و کشیده می‌گردند. ماهیچه‌ی ذوزنقه‌ای که بالای شانه تشکیل می‌دهد سعی می‌کند بیشتر کار کند تا این مساله را جبران نماید. بر همین اساس گره‌های عضلانی و فشار ایجاد می‌شود،‌ بازو‌ها احساس خستگی و ضعف می‌کنند و درنهایت این عدم توازن عضلانی می‌تواند یک التهاب تاندون در شانه یا در عضله دوسر دست شود. سندروم تونل کارپ بیماری است که شیوع آن در کاربران کامپیوتر و کسانی که کارهای تکراری با مچ دست انجام می‌دهند بسیار رایج است. تجربه ثابت کرده است که ورزش مچ دست می‌تواند از بروز این مشکل جلوگیری کرده و درد آن را کم کند.

همانطور که گفته شد این‌ها بیماری‌هایی هستند که خیلی مخفیانه و آهسته پیشرفت کرده تا دیگر نه تنها ادامه کار، بلکه انجام فعالیت‌های روزمره‌تان را هم برایتان دشوار گردانند. به همین دلیل همواره این مشکلات را مدنظر داشته باشید و علاوه بر فراهم کردن تجهیزات مناسب برای برنامه‌نویسی، ورزش و تحرک را نیز در زندگی خود وارد سازید. توصیه‌هایی که پیش‌تر برای برنامه‌نویسی سالم‌تر ارائه نمودیم را نیز فراموش نکنید.

منبع اصلی:

http://www.softpanorama.org/

 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا