اخبار

ماژولاریتی، هدف به تعویق افتاده ی اوراکل برای جاوا

پروژه ی Jigsaw یکی از پروژه هایی است که ارائه ی یک سیستم ماژولار برای جاوا را هدف قرار داده است [1]. محقق سازی این هدف تا ترخیص نسخه ی بعدی جاوا (احتمالاً سال 2016) به تعویق افتاده است.

 

 

بر مبنای صحبت های مارک رینهلد (Mark Reinhold)، معمار ارشد گروه پلتفرم جاوا (java platform group) در Oracle، تبعات محقق شدن این هدف را می توان اینگونه بیان کرد [2]:

  1. تسهیل ساخت، نگهداری، و توزیع برنامه های کاربردی بزرگ (large applications)
  2. فرار از “JAR hell” با توجه به مکانیزم کلاس-مسیر (class-path) خطاخیز فایل های JAR
  3. تغییر روش استقرار پلتفرم (platform) جاوا
  4. تغییر روش ساخت و استقرار کتابخانه ها (libraries)، چارچوب ها (frameworks)، ابزارها (tools)، و برنامه­ های کاربردی (applications)
  5. دانلود سریع تر برنامه های کاربردی ماژولاری که مبتنی بر یک پلتفرم ماژولار ساخته شده اند
  6. بهینه سازی مؤثرتر کارایی زمان اجرای کد (runtime performance of the code)

یکی دیگر از اهدافی که در ترخیص های (releases) بعدی جاوا محقق خواهد شد، استفاده از جاوا در سیستم های توکار (embedded systems) است. برای این منظور، پروژه ای تحت عنوان Kona برنامه ریزی شده است [3]. در این پروژه، برنامه های کاربردی ای مبتنی بر زبان جاوا تعریف و پیاده سازی خواهند شد که از تکنولوژی های شبکه و پروتکل های مورد استفاده در IoT) Internet of Things) پشتیبانی خواهند کرد. منظور از IoT، شبکه ای از اشیاء است که از طریق تبادل داده ها خدمات ارزشمندی (valuable services) را فراهم می کنند [4]. این اشیاء ممکن است انواع مختلفی را شامل شوند؛ مثلاً حیوانات، انسان ها، و ماشین ها. لازم به ذکر است که تمامی این اشیاء مجهز به تجهیزاتی هستند که آن تجهیزات بستر مناسب را برای تبادل یکپارچه ی اطلاعات (بدون نیاز به دخالت نیروی انسانی) فراهم می کنند و از این طریق خدمات لازم را فراهم می آورند. به بیان دیگر، هر شئ مجهز به یک سیستم محاسباتی توکار (embedded computing system) است و می تواند از طریق همکاری با سایر اشیاء، در ارائه ی خدمات جدید مشارکت داشته باشد.

 

منابع

[1] http://www.infoworld.com

[2] http://www.infoworld.com

[3] http://www.infoworld.com

[4] http://en.wikipedia.org

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا