اخبار

موفقیت دنیای تجارت نرم افزار در گرو دستان پر توان ایجادکنندگان نرم افزار

بر مبنای نتایج تحقیقاتی که در [1] آمده است، وابستگی سازمان ها به ایجادکنندگان (توسعه دهنگان) نرم افزار در حال افزایش است.

ایجادکنندگان، در واقع اجرا کنندگان گام های فرایند ایجاد نرم افزار هستند و به خوبی از چالش های فرایند ایجاد نرم افزار آگاهی دارند. بر همین مبنا، تحقیقاتی با مشارکت جمعی از ایجادکنندگان سیستم های نرم افزاری انجام شده است. بر مبنای نتایج این تحقیقات، موارد زیر به عنوان بخشی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر موفقیت ایجادکنندگان و در نتیجه موفقیت دنیای تجارت نرم افزار شناسایی شده اند:

     مشارکت ذینفعان: ایجادکنندگان بر این باورند که ذینفعان یک سیستم نرم افزاری (به عنوان مثال نمایندگان مشتری سیستم) باید در زمان مناسب و به اندازه ی لازم در فرایند ایجاد نرم افزار مشارکت داشته باشند، اما متأسفانه در حال حاضر میزان و زمان مشارکت ذینفعان مطلوب نیست (مخصوصاً در سازمان های بزرگ).

    استفاده از روش حل مشکل (troubleshooting): بسیاری از ایجادکنندگان خودشان مهارت های لازم را آموخته اند [2] و بر این باورند که مواجه شدن با یک مسئله و حل آن بهترین روش کسب مهارت است.

    به روز بودن: با توجه به متغیر بودن نیازمندی های فضای کسب و کار، لازم است ایجادکنندگان با تکنولوژی های روز آشنایی داشته باشند تا بتوانند به موقع پاسخگوی نیازهای روز سازمان ها باشند.

    تعامل و همکاری: برخی از ایجادکنندگان بر این باورند که تعامل و همکاری مناسب بین ایجادکنندگان منجر به ایجاد فضای یادگیری خواهد شد. فضایی که در آن یادگیری حاکم باشد نیز به مرور زمان بر کارایی فعالیت های روزانه ی ایجادکنندگان تأثیر می گذارد.

    زمان: به عقیده ی بسیاری از ایجادکنندگان بهتر است که از تکنیک های مناسب برای کاهش زمان ایجاد نرم افزار استفاده شود؛ به عنوان مثال بخشی از فرایند ایجاد به صورت اتوماتیک اجرا شود، چرخه های ایجاد نرم افزار (software development cycles) سریع تر اجرا شوند، به جای تولید محصولات جدید، محصولات موجود ارتقاء داده شوند، و تعاملات به گونه ای مدیریت شوند که در حداقل زمان ممکن بیش ترین کارایی را داشته باشند.

بدیهی است که با توجه به اینکه جامعه ی آماری این تحقیقات، ایجادکنندگان از سراسر دنیا را پوشش نمی دهد، با گسترش جامعه ی آماریِ مورد مطالعه عوامل بیش تری شناسایی خواهند شد. علاوه بر این، میزان تأثیر این عوامل در جوامع آماری مختلف متفاوت خواهد بود.

 

منابع

[1] “InfoWorld Survey: The rise of the developer”, available at http://www.javaworld.com

[2] “Stack Overflow survey: Nearly half of developers are self-taught”,available at http://www.javaworld.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا