دانستنی‌ها

بدترین رزومه توسعه‌دهندگان در جهان

رزومه خیلی نقش مهمی در پذیرش یا رد شما در یک فرصت شغلی دارد. در ادامه چند مورد از بدترین رزومه‌هایی که توسعه‌دهندگان می‌توانند داشته باشند را توضیح می‌دهیم.

نوعی از رزومه هست که به وفور دیده می‌شود و به ندرت خوانده می‌شود! این نوع از رزومه بلافاصله با دیدن صفحه اول قابل تشخیص است و با دیدن جمله مخوف “صفحه ۱ از ۷ ” کاملا به شک خود مطمئن می‌شویم!

به نظر می‌رسد این نوع یکی از رایج‌ترین انواع بین توسعه‌دهندگان و به ویژه بین توسعه‌دهندگان جاواست که در عمل بیشتر از توسعه‌دهندگان سایر زبان‌ها بین برنامه‌نویسان جاوا دیده می‌شود.

اما این رزومه چیست؟ این نوع رزومه با یک خلاصه آغاز می‌شود:

weak-resume-projecttwo

پس تنها خلاصه رزومه نصف صفحه است؟ توسعه‌دهنده هر تکنولوژی که از آن در طول عمر خود استفاده کرده است را کنار یک نشانه (bullet) قرار می‌دهد و آن را خلاصه می‌نامند؟ در چنین مواردی حجم محتوای خالص، کشف اطلاعات مهم را از غیر مهم برای خواننده دشوار می‌سازد.

همیشه دقت داشته باشید که خلاصه رزومه مهم‌ترین بخش آن است چرا که رزومه‌ها در ابتدا توسط مسئول استخدام دیده می‌شود که اغلب آن‌ها افرادی فاقد تجربه هستند و خیلی خوب نمی‌توانند توانایی افراد را تشخیص دهند. خلاصه یک فرصتی است که به خواننده بگوییم دقیقا چه کسی هستیم به جای اینکه انتظار داشته باشیم تجربیات ما را تفسیر و برداشت کند.

اگر موقعیت مورد نظرتان به دنبال یک توسعه‌دهنده پایتون با ۵ سال سابقه کار هستند، پس خلاصه‌ای که با این جمله شروع شود که: “توسعه دهنده پایتون با ۵ سال سابقه کار …” باعث می‌شود هیچ مسئول استخدامی در لحظه اول صلاحیت شما را در نکند. خلاصه را واضح و دقیق مطرح کنید.

قسمت بعدی؟


اما ما که در قسمت قبل این‌ها را مطالعه کردیم. پس یعنی در صفحه اول متقاضی به هر مهارت خود دوبار اشاره کرده است. احتمالا به این فکر می‌کنید که به این وسیله تلاش می‌کنید توجه سیستم استخدام را جلب کنید. در صورتی که فرض شود خواننده انسان نیست و ماشین است، شاید این تصمیم درست باشد که کلمات کلیدی را، چیزی مشابه سئو، تکرار کنید. اما واقعا اینچنین است؟ نه، هرچند احتمالا پشت این کار فکری هم وجود ندارد.

خب بیایید ادامه دهیم…


بعد از شروع با یک خلاصه که لیستی از کلمات نه چندان مرتبط بودند و در ادامه بخش مهارت‌ها که همان کلمات را به شکل دسته‌بندی شده نشان داده بود، به بخش تجربیات می‌رسیم. در این بخش هم همان کلمات هستند که با توضیح کوتاهی که منظور از هر کلمه چیست همراه شده‌اند.

مشکلات

چند مشکل در این جا وجود دارد.

اول اینکه خواننده این رزومه به سرعت آن‌ را نگاه می‌کند تا متقاضیان واجد شرایط را شناسایی کند. وقتی خواننده متوجه می‌شود که این رزومه هفت صفحه است که به نظر می‌رسد بیشتر آن لیستی از کلمات نامرتبط باشند، انگیزه‌ای برای خواندن آن ندارد. اندازه رزومه می‌تواند برای خواننده ترسناک باشد و باعث شود واکنش منفی ناخوداگاهی به آن نشان دهد. دوستی را تصور کنید که اثاث کشی می‌کند و از شما کمک می‌خواهد و شما در بدو ورود یک گاراژ پر از کیسه‌های شن می‌بینید، چه احساسی پیدا می‌کنید؟!

حتی اگر بخشی از شغل استخدام کننده دیدن رزومه افراد و تصمیم گیری مثبت/منفی باشد،‌این سبک رزومه ناخوداگاه موجب جواب منفی می‌شود.

بزرگترین مشکل هم برای متقاضیان و هم شرکت این است که این رزومه‌ها گاها متعلق به توسعه‌دهندگان خیلی خوبی هستند و از طرفی هستند کسانی که در کدنویسی ضعیف هستند اما مهارت‌های نوشتاری و رزومه خوبی دارند.

در هر صورت پیشنهاد ما این است که اگر رزومه شما کوچک‌ترین شباهتی به آن‌چه گفته شد دارد در اولین زمان ممکن آن را اصلاح نمایید.

منبع:

https://dzone.com/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا