دانستنی‌ها

کسب درآمد از طریق یادگیری یازده زبان برنامه نویسی مشهور

در حال حاضر صدها زبان برنامه نویسی وجود دارد، اما تعداد محدودی از آن‌ ها شناخته شده تر از سایر زبان ‌ها هستند. در ادامه این مطلب، زبان های برنامه نویسی که یادگیری آن ها می تواند به یافتن شغل مناسب کمک کند، به صورت اجمالی معرفی شده اند.

 زمانی که یک شرکت تصمیم می گیرد تا برنامه نویس جدیدی استخدام کند، معمولاً جویای افرادی می شود که با زبان های برنامه نویسی و سیستم های مورد استفاده شرکت آشنا باشند. معمولاً شرکت‌ ها تمایل ندارند تا استفاده کردن از زبان های برنامه نویسی جدیدی نظیر Google Go و Apple Swift را تجربه کنند. بر مبنای شاخص TIOBE و رتبه‌بندی (ranking) زبان های برنامه نویسی Redmonk، زبان های برنامه نویسی زیر جزء شناخته شده ترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی هستند.

  • Java: این زبان در سال 1991 در ابتدا به عنوان یک زبان برنامه نویسی برای تلویزیون های هوشمند اختراع شد و اکنون شناخته شده ترین زبان برنامه نویسی در دنیا است، چرا که این زبان برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید (android applications) و نیز ساخت نرم افزارهای تجاری کاربرد دارد.
  • PHP: این زبان رایج ترین زبان برنامه نویسی برای طراحی وب سایت (website) است. تخمین زده می شود که یک سوم سایت های موجود در وب با این زبان کدنویسی شده اند. سایت های بزرگی نظیر Word Press، Facebook و  Yahoo از آن استفاده کرده و یا بخشی از آن ها با زبان PHP نوشته شده است. جالب است بدانید که فیسبوک ابتدا به صورت کامل با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده بود اما به مرور زمان مهندسین این شرکت زبانی تحت عنوان Hack را با الگوبرداری از زبان PHP طراحی کرده و توسعه این شبکه اجتماعی را با این زبان ادامه دادند.
  • Perl: این زبان توسط یکی از مهندسان ناسا (NASA) در اواخر دهه ی هشتاد توسعه یافت. این زبان در پردازش متون بر دیگر زبان ها برتری دارد و مورد علاقه ی توسعه دهندگان است چون بسیار قدرتمند و انعطاف پذیر است. این زبان برنامه نویسی به عنوان یک زبان مکمل در کنار زبان های برنامه نویسی دیگر استفاده می شود.
  • C: این زبان که یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است و همچنان استفاده می شود در اوایل دهه ی هفتاد ساخته شد. برای اولین بار در سال 1978 کتاب راهنمایی تحت عنوان “زبان برنامه نویسی C ” در 800 صفحه به چاپ رسید. به عبارتی، این زبان مادر بسیاری از زبان های برنامه نویسی محبوب دنیا همچون سی پلاس پلاس (C++)، جاوا (Java)، سی شارپ (C#) و غیره است.
  • Objective-C: زبان برنامه نویسی C برای بسیاری از زبان های دیگر با نام های مشابه، الهام بخش بود. همه ی این زبان ها از زبان اصلی الهام گرفته شده اند اما هر کدام ویژگی هایی را به آن افزوده اند. Objective-C به عنوان زبانی استاندارد برای ساخت اپلیکیشن های آیفون (IPHONE) شناخته شده است، گرچه شرکت اپل (apple) به دنبال این است که زبان برنامه نویسی اختصاصی خود یعنی Swift را در بین برنامه نویسان رواج دهد؛ در این زمینه به موفقیت هایی نیز دست یافته است.
  • JavaScript: این زبان یکی از مشهورترین زبان های برنامه نویسی است که در ابتدا در برنامه های کاربردی تحت وب استفاده شد. این زبان علی رغم نامی که دارد با زبان جاوا ارتباطی ندارد. اگرچه JavaScript در بسیاری از سایت های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد اما به دلیل کاهش دادن سرعت عملکرد مرورگر (browser) و عملکرد ضعیف در حفظ امنیت اطلاعات کاربران مورد انتقاد قرار گرفته است.
  • Visual Basic: این زبان و جانشین آن، یعنی Visual Basic .NET، تلاش می کنند تا با استفاده از المان های گرافیکی (graphical elements) و عمل کشیدن و رها کردن (Dragging and Dropping)، برنامه نویسی را ساده تر کنند. این زبان برنامه نویسی، قدیمی است و نسبت به سایر زبان ها از ویژگی ها و امکانات کمتری برخوردار است. علاقه‌مندان به زبان های شرکت مایکروسافت (Microsoft)، گزینه قدرتمند دیگری نیز تحت عنوان سی شارپ (C#) برای یادگیری دارند!
  • Ruby: توسعه دهندگان این زبان را که 24 سال از عمرش می گذرد دوست دارند چرا که خواندن و نوشتن کد در آن بسیار ساده است (از این منظر، این زبان مشابه با زبان برنامه نویسی Python است). Rails یک چارچوب نرم‌افزاری تحت وب است که به کمک آن و با این زبان برنامه نویسی می توان به سادگی یک اپلیکیشن تحت وب (web application) ساخت. شعار اصلی این زبان این است: بهترین دوست یک برنامه نویس.
  • Python: شروع استفاده از این زبان به سال 1989 بر می گردد. قواعد نحوی این زبان شبیه به زبان انگلیسی است. بسیاری از برنامه نویسان معتقدند که این زبان، ساده ترین زبان برای شروع یادگیری برنامه نویسی است. سادگی این زبان برنامه نویسی یکی از دلایل محبوبیت این زبان است.
  • CSS: این زبان که در حقیقت مخفف “Cascading Style Sheets” است، زبانی برای طراحی فرمت (format) و صفحه آرایی وب سایت است؛ نمی توان این زبان را جزء زبان های برنامه نویسی محسوب کرد اما با توجه به این که بدون استفاده از کدهای CSS در طراحی وب، هرگز نمی توان حس زیبایی شناسی را به مخاطب القا کرد، این زبان جزء لیست ارائه شده در این مطلب قرار گرفته است. منوی (Menu) بسیاری از وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایل (mobile application) با این برنامه و به کمک JavaScript و HTML نوشته شده اند.
  • R: این یک زبان برنامه نویسی برای تحلیل گران آمار و اطلاعات است. گوگل (Google) یکی از بزرگترین طرفداران زبان برنامه نویسی R است.

به نظر شما، آیا زبان برنامه نویسی دیگری هست که بتوان با فراگیری آن جذب بازار کار شد و درآمد خوبی هم کسب کرد؟ می توایند از طریق نوشتن دیدگاه در ذیل همین مطلب، نظرات خود را با سایر کاربران جاوا کاپ به اشتراک بگذارید.

 

منابع:
 

[1] http://www.tiobe.com

[2] https://redmonk.com

 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام.مطالب خوب و جالبی بود.ممنون.
    asp.net زبان خوبیه برای درآمدزایی.البته یکم زبون درازه ولی اگه هر کس بتونه کامل این زبونو یاد بگیره میتونه به درآمد بالایی برسه با کمک این زبون…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا