آزمون

روش برگزاری آزمون

سیاست­‌های حاکم بر آزمون

آزمون جاوا به هدف سنجیدن توانایی‌های برنامه‌نویسان در حوزه زبان برنامه­ نویسی و فناوری جاوا است. هر چند که این آزمون با الهام از آزمون­‌های مرجع شرکت سان و شرکت اوراکل طراحی شده است، اما نیازمندی­‌های و الزامات مربوط به جنبه‌‌های پرکاربرد برنامه‌‌نویسی جاوا در طراحی آن لحاظ شده است.
در حال حاضر در کشور ما بیشترین استفاده از زبان جاوا در برنامه‌نویسی کاربردهای بزرگ سازمانی مشاهده می‌­شود. بر همین اساس سعی شده است که با در نظر گرفتن برنامه‌نویسی سمت کارساز[1] بودجه­ بندی آزمون مرجع اوراکل برای جاوا برای شرایط موجود در بازار ایران برازش شود.

بر همین اساس مباحثی مانند برنامه‌نویسی کاربردهای رومیزی[2] ، برنامه‌نویسی شبکه و همروندی[3] یا از موارد آزمون حذف شده­‌اند و یا به عنوان بخش برنامه‌نویس حرفه­‌ای آورده شده­‌اند. در بخش مربوط به توضیحات مربوط به محتوای آزمون جزئیات مربوط به سرفصل­‌های مختلف آزمون آورده شده است.

لازم به ذکر است که نمرات تعیین شده برای قبولی در آزمون به صورت حدودی بوده و بسته به سختی هر دوره آزمون ممکن است که این نمرات تغییر پیدا کند. این مسئله به آن معنی است که در برگزاری هر آزمون سعی می‌­گردد که با استفاده از تعیین نمره قبولی بسته به سختی آزمون در مقایسه با دوره­‌های قبل امکان بهنجارسازی[4] آزمون‌­ها در مقایسه با یکدیگر فراهم گردد.

برای محاسبه نمرات، به ازای سوالاتی که پاسخ­ دهنده، نتوانسته­ است گزینه­ یا گزینه­‌های درست را انتخاب نماید، نمره منفی تعلق نخواهد گرفت. از این رو است که در طراحی آزمون حداکثر تلاش صورت می­‌گیرد که امکان پاسخ به صورت حدسی و یا با عمق کم دانش پاسخ­ دهنده برای سوالات وجود نداشته باشد.

بر اساس منطق کسانی که در حال آمادگی برای گذراندن این آزمون هستند باید نمره هدف خود را بالاتر از نمرات مرز قبولی در نظر بگیرند. زیرا ممکن است بسته به دوره آزمون نمره قبولی تغییر نماید.

 

قالب سوالات

سوالات آزمون به مانند آزمون‌­های مرجع اوراکل برای جاوا در قالب چندگزینه­‌ای[5] خواهد بود. مستقل از نوع سوالات، نمره­ دهی جزئی برای سوالات وجود نخواهد داشت. به این معنا که برای یک سوال نمره کامل تنها در صورتی تعلق خواهد گرفت که تمامی پاسخ­‌های ممکن به سوال به درستی داده شده باشد. مثلا برای سوالات چند گزینه­‌ای که چندین گزینه صحیح باید انتخاب شود، تنها در صورتی که تمامی گزینه­‌های صحیح انتخاب شده باشند، نمره سوال به پاسخ­ دهنده تعلق خواهد گرفت.

نمره منفی به سوالاتی که پاسخ غلط به آن‌ها داده شده است، تعلق نخواهد گرفت.

 

سوالات چندگزینه­‌ای

در این قالب هر سوال شامل یک بدنه (که اغلب شامل بخشی از یک برنامه جاوا است) و سپس گزینه­‌های ممکن پاسخ سوال خواهد بود. محتمل است که تعداد گزینه­‌های ممکن برای سوال  از 3 تا 10، متغیر باشد. تعداد پاسخ‌­های صحیح در بین پاسخ‌های ممکن نیز می­‌تواند از یک تا 10 پاسخ صحیح که در بین گزینه­‌های ممکن وجود دارد متغیر باشد. در صورتی که پاسخ سوال بتواند بیش از یک گزینه باشد به صراحت در متن سوال به آن اشاره خواهد شد.

تنها در صورتی که پاسخ­ دهنده تمامی پاسخ­‌های صحیح را انتخاب نماید می‌­تواند نمره مربوط به سوالات را دریافت نماید. در صورت انتخاب یک گزینه نادرست از بین گزینه­‌ها، نمره مربوط به سوال، صفر در نظر گرفته می‌شود.

در سوالات ممکن است که چندین خط برنامه جاوا آورده شده باشد که ترتیب شماره­‌های خطوط برنامه در کنار آن‌­ها ذکر شده است. در صورتی که این ترتیب شماره با عدد 1 شروع شود به این معنی است که کل برنامه در متن سوال آورده شده است. در صورتی که این شماره با عددی بزرگتر از 1 آغاز شود، یعنی این قطعه کد بخشی از یک برنامه بزرگ‌تر است. در خصوص بخش­‌هایی از برنامه که در قطعه کد ارایه شده قابل مشاهده نیست، پاسخ­ دهنده باید همواره این فرض را معتبر بداند که بخش­‌هایی غیرقابل مشاهده برنامه به صورت صحیح و کامل نوشته شده­‌اند.

 

برای آشنایی بیشتر با انواع مختلف سوالات می‌­توانید به  Java SE و Java EE مراجعه نمایید.

 



[1] Server Side Programming

[2] Desktop Application

[3] Concurrency

[4] Normalization

[5] Multiple Choice Question(MCQ)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا