آیا اوراکل مبلّغان جاوا را اخراج کردهاست؟

براساس گزارشهایی که در توئیتر و ردیت منتشر شده است، اوراکل کارمندان مبلّغ جاوا را اخراج کردهاست. این در شرایطی است که تنها چند هفته به کنفرانس سالانه JavaOne برای معرفی تکنولوژی توسعه نرمافزارهای سازمانی باقی مانده است.
اوراکل به درخواست نظر برای این موضوع پاسخی نداده است. اما در توئیتی منسوب به kcpeppe که به عنوان متخصصان تنظیم عملکرد جاوا معرفی شدهاند، با اشاره به از دست دادن مبلغان، از آن به عنوان رویدادی نگران کننده در اوراکل یاد شده و گفته شده “تمامی مبلّغان جاوا اخراج شدهاند. متاسف هستیم که این اتفاق در چنین گروه مشتاق و علاقهمندی رخ میدهد.” این خبر در ردیت نیز به عنوان یک خبر تایید نشده منتشر شده است.
در گزارشهای اخیر سایت اوراکل هیچ اشارهای به این موضوع نشده است. اما طبق گزارش منتشر شدهی شرکت در ماه ژوئن، درآمد کل شرکت که مجموعاً ۱۰.۷ میلیارد دلار گفته شده است، در سه ماه چهارم سال ۲۰۱۵، در مقایسه با همین زمان در سال گذشته، ۵ درصد کاهش یافته و سود شرکت نیز در مقایسه با سال گذشته با ۲۴ درصد کاهش روبرو شده است.
هرچند با وجود محبوبیت فعلی جاوا و بلوغ تکنولوژی آن، شاید چنین کاری چندان دور از انتظار نباشد، ولی در هر صورت با توجه به کنفرانس سالانه JavaOne که در ماه آینده در سان فرانسیسکو برگزار میشود، از دست دادن مبلغان جاوا در زمان نامناسبی رخ داده است. جاوا تاکنون از شاخص محبوبیت بالایی برخوردار بوده است و یک پلتفورم غالب به شمار میرفته است. باید منتظر ماند تا دید آیا از دست دادن این اشخاص تاثیر قابل توجهی در کاهش محبوبیت جاوا خواهد داشت. نظر شما چیست؟
منابع خبری:
http://www.theregister.co.uk/2015/09/04/oracle_reportedly_lays_off_java_evangelists/
http://www.infoworld.com/article/2980686/java/sources-oracle-releases-java-evangelists.html
https://www.reddit.com/r/programming/comments/3jmf1n/all_of_the_java_evangelists_have_been_let_go_by/
متاسفانه جاوا از ابتدای امر از ساز و کار تجاری خوبی بهره نمیگرفت و بیشتر تمایل به حفظ جنبه آکادمیک داشت. علی رغم پیشرفت و بلوغ امروزی جاوا. این زبان هنوز جایگاه تجاری خود را آنگونه که شایسته است نیافته و تلفیق تکنولوژیهای جاوا و اوراکل هم تا زمانیکه مسیر تجاری معینی برایش تعیین نشود وضعیت این زبان را بهبود نخواهد بخشید.
مایکروسافت با زبان #C که الهام گرفته از این زیان است، با دید تجاری خوبی که ارایه کرد توانست زبان نو ظهور خود را به یک استاندارد جهانی و صنعتی تبدیل کند(ISO/IEC 23270:2003) در حالیکه جاوا با اینکه با ایده ای قوی تر پا به عرصه صنعت گذاشته اما هنوز فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه میکند.
حرف شما متین و درست ولی فکر کنم علت اصلی پیشرفت #C این بود که زبان اصلی برای توسعه نرم افزاری پلتفرم های ویندوزی بود و است و از طرفی خیلی از افراد از ویندوز استفاده می کنند ( چه ارجینال چه کپی ). همین محبوبیت در حوزه ی سیستم عامل باعث میشه که برنامه نویس های نوپا و دانشجو بیش از پیش علاقه به این زبان نشون بدن به امید توسعه نرم افزار برای سیستم عامل ویندوز به صورت دسکتاپ اپلیکیشن و بعد از مدتی متوجه بازار و قدرت سیستم های وب میشوند و هدف آن ها تغییر میکند و به سمت توسعه سیستم های تحت وب میروند، و دقیقا همین جاست با این که Java نسبت به #C یک سرو گردن توی سیستم های سازمانی و تحت وب قوی تر است ولی همان برنامه نویسان علاقه به #C نشان میدهند و علت کاملا قابل درک است ! چون گذار از یک زبان به زبان دیگر سخت میشود و تقریبا برنامه نویسان نسبت به زبان های برنامه نویسی یک حس تعصب پیدا میکنند.
این روندی که تعریف کردم دقیقا داستانی است که در دانشگاه های ما مرسوم است و دنبال می شود.
فکر می کنم صرفا مشکل از پایه است و باید برنامه نویسان نوپا را با جاوا بیشتر آشنا کرد یا به عبارتی با تکنولوژی های جاوا بیشتر آشنا کرد، بدون تردید این که مایکروسافت سیستم عامل محبوب دارد و این که یک زبان برنامه نویسی برای آن یک مزیت محسوب میشود